Ångkokt aubergine med tahinisås
Jimmy Guo

Ångkokt aubergine med tahinisås

20 minEnkelt
323,55 kr
4 portioner17,84 kr per portion
Ångkokt aubergine med en otroligt god sås med tahini och vitlök. I det här receptet används chinkiangvinäger samt Jimmys hemgjorda chiliolja. Se recept på chiliolja här

Aubergine
2 mskJapansk soja
2 mskSesampasta
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskStrösocker
1,5 mskVinäger
2 tskSesamolja
0,25 tskSalt Fint
1 mskChiliolja
400 gAubergine
Topping
0,5 stKoriander - färsk
2 tskSesamfrö
20 gSalladslök
Instruktioner
1

Koka upp en stor kastrull med vatten.

2

Skär auberginen i 2 cm tjocka stavar och strö över salt.

3

Ångkoka auberginen i en bambukorg över kokande vatten i 5-6 minuter tills auberginestavarna är helt mjuka.

4

Skala och riv vitlök och blanda med tahini, vinäger, soja, socker och chiliolja i en skål. Späd med lite vatten så att konsistensen blir lagom rinnig.

5

Fördela lite mer än hälften av tahinidressingen på ett fat och lägg auberginebitarna över. Ringla över resterande dressing och toppa med strimlad salladslök, finhackad koriander och sesamfrön. Ringla över lite extra chiliolja.

Bild:

Simon Bajada