Biff stroganoff
Mari Bergman

Biff stroganoff

20 minEnkelt
366,75 kr
4 portioner50,54 kr per portion
Snabblagad biff stroganoff med ryggbiff som baseras på endast fem huvudingredienser. En god middag för hela familjen som passar lika bra till vardag som till helg. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
3 dlVispgrädde
1 stPersilja - färsk
400 gRyggbiff
150 gFärska champinjoner
1 stGul lök
Från ditt skafferi
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 mskKalvfond Buljong
1 dlVatten
1 tskDijonsenap
1 mskTomatpuré
1 tskVitvinsvinäger
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skär biffen i 1 cm tjocka strimlor. Krydda med salt och peppar.

2

Skiva champinjonerna, skala och skiva lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme så att det får en fin stekyta. Tillsätt en klick smör i pannan och låt smöret steka in i köttet. Lyft över köttet på en tallrik.

4

Tillsätt lite mer smör i pannan och stek champinjoner, lök och vitlök mjuka.

5

Tillsätt tomatpuré i pannan och låt den fräsa med i ca 1 min. Tillsätt dijonsenap, kalvfond, vinäger och vatten och låt det fräsa samman med champinjoner och lök. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i ca 10 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillsätt den stekta biffen i såsen och låt den sjuda med i ca 1 min. Tillsätt finhackad persilja i stroganoffen och servera med valfritt tillbehör som t. ex. kokt potatis eller ris.

Bild:

Nurlan Emir