Gravad lax med örtolja och parmesan
Korshags

Gravad lax med örtolja och parmesan

30 minEnkelt
414,60 kr
10 portioner27,46 kr per portion
Perfekt mingelmat för festen eller som en delikat förrätt. Som mingelmat räcker receptet till 10 personer och som förrätt till 6 personer. Kombinerat med ett brytbröd blir det en mellanrätt som räcker till 4 personer. Recept från Korshags.

100 gParmesanost
350 gLax Gravad
Örtolja
1 tskHonung Flytande
1 stFärsk timjan
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
1 stCitron
0,5 dlOlivolja
Instruktioner
1

Plocka persiljan och timjanen från stjälkarna (lägg undan några fina timjantoppskott till garnering).

2

Blanda alla ingredienserna till örtoljan i en skål och mixa med stavmixer.

3

Lägg upp laxen på ett vackert fat (buffé) eller tallrikar (för- eller mellanrätt).

4

Droppa över lite örtolja och servera resten av örtoljan i en skål bredvid.

5

Hyvla över parmesanost. Toppa med timjan och lite flingsalt. Servera genast.