Burrata med pistaschnötter

Burrata med pistaschnötter

10 minEnkelt
294,90 kr
6 portioner24,58 kr per portion
Burrata är en ost från Apulien i södra Italien. Skalet är mozzarellaost och den är fylld med grädde och mozzarella. Det gör att den är helt krämig i mitten och får en fylligare smak än vanlig mozzarella. Första gången jag åt den här osten var i Florens för några år sedan och man kan säga att jag var förlorad, jag kunde inte förstå hur något med en så mild och subtil smak kunde vara så otroligt gott.

6 mskOlivolja
1 dlPistagenötter
500 gBurrata
1 krmSvartpeppar Malen
1 stLantbröd
2 tskFlingsalt
200 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Riv burratan i mindre bitar och lägg på ett fat. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på fatet. Skala och hacka pistaschnötterna grovt och häll över dem. Ringla över olivoljan, dra några varv med pepparkvarnen och smula över flingsaltet.

2

Skiva brödet och servera vid sidan om, det kan man ha att suga upp olja och resterna från osten och tomaterna med.

Tänk på: Förvara inte tomaterna i kylen, kalla tomater smakar nästan ingenting!

Receptet kommer från boken ”Fest på 30 minuter” som är skriven av Jessica Frej. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel.

Bild:

Johanna Åkerberg Kassel