Fryst cheesecake - grundrecept
Malin Andersson

Fryst cheesecake - grundrecept

30 minEnkelt
121,85 kr
10 portioner7,83 kr per portion
En klassisk efterrätt som passar lika bra på sommaren som på vintern. Cheesecaken går utmärkt att förbereda och förvara i frysen. Ta fram den drygt 30 min innan servering så att den blir ungefär som glass i konsistensen. Servera gärna med färska bär.

2 dlStrösocker
400 gFärskost Naturell
4 dlVispgrädde
25 gMat & Bak Smör
150 gDigestive original
2 tskVaniljsocker
4 stÄgg
Instruktioner
1

Smält smöret, låt svalna lite.

2

Krossa digestivekexen.

3

Blanda smör och kexsmulorna, fördela i botten på springformen. Tryck till lite om du önskar en fastare botten.

4

Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.

5

Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den och vaniljsockret.

6

Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.

7

Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.

8

Fördela smeten i formen. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 tim innan servering.

9

Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.

Bild:

Kerstin Eriksson