Pumpasoppa med currycrème och rostade pumpakärnor
Mia Troberg Elonq

Pumpasoppa med currycrème och rostade pumpakärnor

30 minEnkelt
187,60 kr
4 portioner17,06 kr per portion
Lättlagad pumpasoppa som går att variera med exempelvis fetaostcrème.

1 dlPumpakärnor
6 dlVatten
0,5 tskSalt Fint
2 stHönsbuljong
3 dlVispgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMat & Bak Smör
1 stGul lök
600 gButternutpumpa
1 tskCitron
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
Currycrème
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskCurry
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Hacka lök och vitlök. Skär pumpaköttet i små tärningar. Hetta upp en stor kastrull och smält smöret.

2

Fräs lök och vitlök tills löken är mjuk och tillsätt därefter pumpan och fräs några minuter till.

3

Häll i buljong och grädde.

4

Koka upp och låt småkoka i ca 15 minuter tills pumpan mjuknat.

5

Tillsätt finriven ingefära och citronsaft. Mixa med stavmixer till en slät soppa.

6

Smaka av med salt, svartpeppar.

7

Blanda crème fraiche med curry och salt. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna så att de får lite färg och ”hoppar” i stekpannan. Servera soppan med en klick currykräm och rostade pumpafrön.

Bild:

Linnea Swärd