Äppelkaka

Äppelkaka

1 t 30 minEnkelt
124,90 kr
8 portioner3,47 kr per portion
God och enkel äppelkaka.

Äpplen
2 stÄpple Pink Lady
2 mskStrösocker
0,5 mskKanel
Kaksmet
1 dlMellanmjölk
2 dlStrösocker
3 dlVetemjöl
1 tskBakpulver
100 gMat & Bak Smör
2 stÄgg
Instruktioner
1

TILLAGNING Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.

Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.

Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.

NÄRINGSVÄRDE PER PORTION: 1295 kJ 310 KCAL 44g KOLHYDRATER 5g PROTEIN 12g FETT