Lobster rolls – korvbröd med krämig hummerfyllning

Lobster rolls – korvbröd med krämig hummerfyllning

30 minEnkelt
332,25 kr
4 portioner21,72 kr per portion
Snabbmat när den är som allra bäst, och lyxigast! Hummerfyllda korvbröd har sedan en tid tillbaka varit populära i USA, och vi förstår varför - smörstekt korvbröd fyllt med en krämig hummerröra med smak av citron och gräslök är helt enkelt oemotståndligt. Skurna i mindre bitar passar de perfekt som tilltugg till drinken, men tillsammans med en sallad kan de även ätas till för- eller varmrätt.

Till servering
1 stSalladsmix
8 stKorvbröd
Fyllning
1 stGräslök - färsk
2 stHummer
0,5 tskDijonsenap
1 dlÄkta Majonnäs
1 krmTabasco
1 krmSalt Fint
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Dela humrarna på hälften. Krossa klorna lätt med en nötknäppare eller baksidan av knivskaftet och plocka ur hummerköttet. Hacka köttet grovt och lägg i en skål.

2

Finskär gräslöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.

3

Rör samman majonnäs, crème fraîche, senap, gräslök (spara lite till garnering) och citronskal i en skål. Blanda ner hummerköttet och smaka av med salt, peppar, citronsaft och tabasco/chilisås/cayennepeppar.

4

Skölj och torka salladen.

5

Smörstek korvbröden i en stekpanna.

6

Lägg några salladsblad på varje bröd och toppa med hummerröran.

7

Garnera med gräslök och servera!