Snabb äppelpaj med vaniljkvarg

Snabb äppelpaj med vaniljkvarg

30 minEnkelt
358,70 kr
4 portioner18,11 kr per portion
En nyttig dessert som passar lika bra som mellanmål. Äppelpajen är både lätt- och snabblagad vilket gör den perfekt som en vardagsdessert för att sätta guldkant på tillvaron.

2 mskKokosolja
4 stÄpplen
1 dlHasselnötter
1 dlHavregryn
1 mskHonung Flytande
1 mskKanel Malen
2 dlKvarg Naturell
1 tskVaniljpulver
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tärna äpplena fint och lägg dem i en pajform. Strö över kanel. Rör ihop havregryn, hackade nötter, kokosolja och honung till en smulig massa och fördela över äpplena. Grädda i ugn i 20–25 minuter, se till att nötterna inte bränns.

Servera med kesella smaksatt med vaniljpulver.

Bild:

Ulrika Ekblom