Senapsdressad julsallad med apelsin, granatäpple och hackade mandlar
Mari Bergman

Senapsdressad julsallad med apelsin, granatäpple och hackade mandlar

20 minEnkelt
468,60 kr
8 portioner7,56 kr per portion
Vacker julmat i form av en god vegansk sallad med julens alla färger och smaker. Passar perfekt att servera på julbordet. Det här receptet ingår i Mathems veganska julbord. Se alla recept som ingår vårt veganska julbord här

Senapsdressing
4 mskOlivolja
1 tskCitron
1 krmSalt Fint
1 tskSirap Agave
0,5 mskVit balsamvinäger
1 mskSenap Grovkornig
1 krmSvartpeppar
Sallad
1 stFänkål Färsk
1 stKrispsallat
2 stApelsin
65 gSalladsmix
1 stGranatäpple
0,5 stPersilja - färsk
50 gSötmandel Spån
Instruktioner
1

Sallad: Skala apelsinerna och skär ut fina små filéer av fruktköttet. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.

2

Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.

3

Grovhacka persiljan.

4

Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och agavesirap i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.

5

Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån och persilja.

Servera på julbordet.

Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir