Ugnstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon och mandel
Tommy Myllymäki

Ugnstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon och mandel

1 t 30 minEnkelt
304,55 kr
4 portioner54,46 kr per portion
Spännande smaker skapade av Tommy Myllymäki. Dragon och mandel är fantastiska komponenter till jordärtskockor och Guldfågelns saftiga majskycklingklubbor. Tips: Servera gärna med kokt ris och en grönsallad.

1 200 gKycklingklubba Färsk
1 stCitron
4 dlVispgrädde
50 gSötmandel Skalad
1,5 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
20 gFransk dragon
500 gJordärtskocka
0,5 tskSvartpeppar Malen
12 stSteklök
Instruktioner
1

Riv skalet av citronen och pressa cirka 2 tsk av saften. Hacka mandel grovt och den färska dragonen fint. Skrubba jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Skala steklökarna.

2

Dela kycklingklubborna i två delar i knävecket och gnid in dem med salt och olja.

3

Gnid in skockor och steklökar med salt och olja.

4

Baka sedan kycklingen, jordärtskockorna och löken i samma ugnsfasta form på 180ºC i ca 45 minuter. Tillsätt dragon, citronjuice och grädde och baka ytterligare 10 minuter.

5

Avsluta genom att toppa med rivet citronskal och mandel.