Ris ala Malta

Ris ala Malta

45 minEnkelt
88,85 kr
4 portioner4,72 kr per portion
Hemgjord ris ala Malta blir allra godast, men du kan naturligtvis använda färdig risgrynsgröt om tiden är knapp. Perfekt som avslutning efter all god julmat!

0,5 tskVaniljsocker
2 dlVatten
5 dlStandardmjölk
0,5 tskSalt Fint
1 dlGrötris
2 mskFlorsocker
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten.

Låt gröten kallna. Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten, smaka av med florsocker och vaniljsocker.

Servera ris ala Malta med saftsås eller färska frukter och bär.

Bild:

Susanna Livijn Wexell