Zoodles med pesto och ugnsbakade körsbärstomater
Malin Andersson

Zoodles med pesto och ugnsbakade körsbärstomater

1 tEnkelt
170,60 kr
4 portioner26,68 kr per portion
Lättlagad vegetarisk middag med zoodles och ugnsbakade körsbärstomater. Perfekt för dig som äter low carb eller som önskar en lättare middag. Tips! Tillsätt lite stekt halloumi för en mer mättande middag.

Zoodles
150 gPesto Grön
0,5 stChilipeppar Röd
2 lVatten
1 tskSalt Fint
1 dlRiven Parmesanost
1 stPersilja - färsk
2 stZucchini
Ugnsbakade körsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
500 gKörsbärstomater
0,5 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Ugnsbakade körsbärstomater: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg körsbärstomaterna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja samt strö över salt och svartpeppar. Ugnsbaka tomaterna i ca 45 minuter.

1

Zoodles: Koka upp saltat vatten till dina zoodles.

2

Använd en grönsakssvarv för att göra strimlor av zucchinin. Har du ingen grönsakssvarv kan du använda en mandolin eller en osthyvel för att göra tunna remsor. Lägg över zucchinistrimlorna i vattnet och låt koka upp 1-2 minuter, häll sedan av vattnet.

3

Blanda zoodles med pesto och hackad persilja. Servera tillsammans med ugnsbakade körsbärstomater, riven parmesan, finhackad röd chili och eventuellt en brödbit.

Bild:

Kerstin Eriksson