Fluffiga amerikanska pannkakor
Mathem

Fluffiga amerikanska pannkakor

20 minEnkelt
52,45 kr
2 portioner4,36 kr per portion
Superfluffiga och goda amerikanska pannkakor! Receptet räcker till en lunch för två eller frukost till fyra. Tips: Vänta inte för länge med servering efter stekning, då kan pannkakorna förlora sin fluffighet. Fler pannkaksrecept: Amerikanska pannkakor med lönnsirap, American pancakes

0,5 tskStrösocker
1 tskBakpulver
2 dlVetemjöl
2,5 dlFilmjölk Naturell
1 mskMatolja
2 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Blanda de torra ingredienserna; mjöl, socker och bakpulver i en bunke.

2

Vispa ned filmjölken ordentligt till en slät smet.

3

Vispa äggvitorna hårda.

4

Vänd försiktigt ned äggvitorna i smeten.

5

Klicka ut tre runda delar smet i stekpannan och stek i matolja på medelvärme tills det börjar torka och bubbla på ovansidan. Vänd och stek en kortare stund på andra sidan. Låt inte smeten vänta för länge innan stekning.

6

Önskas al-dente-kärna på pannkakan, dra ned stektiden.

7

Servera direkt med till exempel smör, lönnsirap och jordgubbar.

Bild:

Andreas Engvall