Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajskal | ||
150 g | Digestive original | |
75 g | Mat & Bak Smör | |
Dekoration | ||
50 g | Jordgubbar Färska | |
1 st | Nektarin | |
50 g | Vindruvor | |
50 g | Melon Cantaloupe | |
50 g | Blåbär | |
1 st | Kiwi | |
Fyllning | ||
397 g | Kondenserad mjölk | |
4 st | Ägg | |
1 st | Citron |
Värm ugnen till 175 grader.
Mixa digestivekex och smör i en matberedare eller mixer.
Täck en paj- eller springform med digestiveblandningen och låt sedan stå kallt i ca 30 minuter.
Grädda 10 minuter i mitten av ugnen.
Fyllning:
Riv försiktigt skalet från citronen, utan att få med det vita.
Kläm ur citronsaften.
Separera äggulan från vitan.
Vispa äggulorna till en fluffig och porös smet och häll sedan i kondenserad mjölk, citronsaft och rivet skal från citronen.
Häll fyllningen över det gräddade skalet och grädda sedan ca 15 minuter till. Låt svalna helt i kyl, ca 3 timmar, innan du dekorerar.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vindruvor Gröna i Ask Klass1 500g