Regnbågspaj
Malin Andersson

Regnbågspaj

3 tEnkelt
269,55 kr
6 portioner12,83 kr per portion
Färgglad paj som har fyllning av kondenserad mjölk och citron. Perfekt både till barnkalaset och till sommarfesten! Pajen räcker till 6-8 portioner. Tips: Kasta inte äggvitorna, använd till en omelett, gratäng eller annat. I kyl håller sig äggvitorna bra ett par dagar.

Pajskal
150 gDigestive original
75 gMat & Bak Smör
Dekoration
50 gJordgubbar Färska
1 stNektarin
50 gVindruvor
50 gMelon Cantaloupe
50 gBlåbär
1 stKiwi
Fyllning
397 gKondenserad mjölk
4 stÄgg
1 stCitron
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Mixa digestivekex och smör i en matberedare eller mixer.

3

Täck en paj- eller springform med digestiveblandningen och låt sedan stå kallt i ca 30 minuter.

4

Grädda 10 minuter i mitten av ugnen.

Fyllning:

1

Riv försiktigt skalet från citronen, utan att få med det vita.

2

Kläm ur citronsaften.

3

Separera äggulan från vitan.

4

Vispa äggulorna till en fluffig och porös smet och häll sedan i kondenserad mjölk, citronsaft och rivet skal från citronen.

5

Häll fyllningen över det gräddade skalet och grädda sedan ca 15 minuter till. Låt svalna helt i kyl, ca 3 timmar, innan du dekorerar.

Bild:

Kerstin Eriksson