Nigellas långstekta kyckling

Nigellas långstekta kyckling

2 tEnkelt
142,30 kr
4 portioner31,83 kr per portion
Den här kycklingen blir fantastiskt mör och saftig. Den tar tid att tillaga men går snabbt att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen.

1 stVitlök Vanlig
0,5 dlOlivolja
2 stCitron
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
1 stFärsk timjan
1 stKyckling Hel
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.

3

Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen. Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna. Ringla över olja, salta och peppra. Strö över rejält med timjankvistar.

4

Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie. Stek i ugnen i 1 timme.

5

Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Stek i ytterligare 30–40 minuter så att kycklingen får fin färg. Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig.

6

Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen. Servera med ett gott bröd eller ris och sallad.