Daimkakor
Mia Troberg

Daimkakor

30 minEnkelt
101,80 kr
1 portion40,74 kr per portion
Försvinnande goda daimkakor som dessutom går snabbt att baka! Gör dubbel sats så räcker det längre, grundreceptet ger ca 25 kakor.

1 tskBakpulver
2 tskVaniljsocker
1 mskSirap Ljus
2,75 dlVetemjöl
1 dlStrösocker
110 gMat & Bak Smör
3 stDaim
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Häll alla ingredienser utom daim i en bunke. Blanda och knåda ihop till en deg.

3

Hacka daimen i bitar. Spar en tredjedel till garnering. Knåda in 2/3 daim i degen.

4

Dela degen i tre bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd form. Rulla ut till längder lika långa som plåten som du plattar till lite lätt och garnerar med hackad daim.

5

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär längderna i snittar medan de är varma och låt svalna. Förvara i en kakburk.

Foto & styling: Sanna Livjin Wexell

Bild:

Susanna Livijn Wexell