Kycklingpasta med saffran
Mari Bergman

Kycklingpasta med saffran

15 minEnkelt
204,70 kr
4 portioner47,58 kr per portion
Superenkel krämig saffranspasta med stekt kyckling. En rätt där du bara köper hem fem huvudingredienser, resten har du helt säkert redan hemma! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
0,5 gSaffran
550 gKyckling Tärnad
400 gFarfalle
200 gSoltorkade Tomater
3 dlVispgrädde
Från ditt skafferi
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2

Tärna kycklingen. Skala och strimla lök och skala och riv vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök, vitlök och saffran och stek ytterligare några minuter så att löken mjuknar.

4

Tillsätt avrunna strimlade soltorkade tomater och grädde till kycklingen och låt puttra i 10 min. Smaka av kycklingsåsen med salt och peppar.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med kycklingsåsen. Lägg upp pastan i skålar och servera meddetsamma.

Bild:

Nurlan Emir