Frasig lökpaj med frisk sallad
Mari Bergman

Frasig lökpaj med frisk sallad

45 minEnkelt
254,45 kr
6 portioner13,50 kr per portion
En fantastiskt god vegetarisk paj med ädelost. Serveras med en sallad. (Familjekassen v7 2013)

Pajdeg
75 gMat & Bak Smör
2 dlVetemjöl
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlYoghurt för Matlagning
1 dlGrahamsmjöl
Fyllning
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPurjolök
2 dlMellanmjölk
1 stGul lök
140 gÄdelost
2 krmSalt Fint
3 stÄgg
1 stRödlök
Sallad
150 gVanliga morötter
1,5 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
0,5 stRomansallat
250 gVitkål
Instruktioner
1

Pajdeg: Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller knåda ihop med händerna. Plasta in och låt vila i kylen 5 minuter.

2

Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm. Förgrädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

3

Fyllning: Skala och finhacka löken och skölj och finhacka purjolöken.

4

Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken tills den mjuknar, krydda med en nypa salt och svartpeppar, ställ åt sidan.

5

Vispa ihop ädelost, ägg och mjölk. Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanning. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat.

6

Sallad: Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Strimla vitkålen tunt och skölj och skär salladen i bitar.

7

Blanda samman allting i en skål och tillsätt balsamvinäger och olja. Krydda med en nypa salt och peppar.

Näringsvärde(Pajen är näringsberäknad på 6 port): 562 KCAL 17 G PROTEIN 37 G FETT 37 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd