Blåbärspaj
Carina Hejde

Blåbärspaj

30 minEnkelt
75,90 kr
8 portioner7,39 kr per portion
En klassisk paj med blåbär och smuldeg. Smulpaj går utmärkt att baka både på färska och frysta blåbär.

1,5 mskPotatismjöl
500 gBlåbär Fryst
1,5 dlVetemjöl
1,5 dlHavregryn
1 dlStrösocker
125 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Lägg blåbären i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda runt.

3

Blanda socker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tärna smöret och tillsätt i bunken. Nyp ihop allt till en smulig deg.

4

Fördela smuldegen över blåbären i formen.

5

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.

6

Låt pajen svalna något och servera med exempelvis vaniljglass eller vaniljsås.

Bild:

Nurlan Emir