Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med quinoa
Mari Begman

Medelhavsinspirerad köttfärslimpa med quinoa

40 minEnkelt
403,40 kr
4 portioner46,09 kr per portion
Enkel och smakrik rätt

4 stSoltorkade Tomater
1 klyftaVitlök Vanlig
2 tskBasilika - torkad
2 krmÖrtsalt
2 stÄgg
3 krmFlingsalt
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
4 dlQuinoa
0,5 stRödlök
2 mskStröbröd
2 krmVitpeppar
150 gFetaost
400 gKöttfärs - Bland
1 dlMellanmjölk
200 gHaricot Verts
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.

Mät upp mjölk och ströbröd i en bunke, bland och låt det stå och svälla. Skala och hacka rödlöken samt det soltorkade tomaterna.

Skala vitlök och pressa ner i bunken med mjölk och ströbröd, häll även ner köttfärsen. Rör om ordentligt och ha sedan i rödlök, soltorkade tomater och ägg. Blanda om ordentligt och ha till sist ner fetaosten och basilikan.

Smörj en ugnsfast form och forma färsen till en limpa direkt i formen. Grädda i ugn ca 40 minuter.

Blanda yoghurten med örtsalt och låt står tills serveringen.

Koka bönorna i ca 5 minuter.

Ta ut limpan ur ugnen och låt stå en stund. Skiva upp och servera tillsammans med quinoa, yoghurtsås och haricots verts.