Sockerkaka grundrecept
Julia Åkerblom

Sockerkaka grundrecept

1 tEnkelt
73,85 kr
1 portion7,51 kr per portion
Sockerkaka är en älskad klassiker och går lätt att svänga ihop. Den går hem hos stora som små, och passar perfekt att servera på en fikastund eller kalas!

2,5 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
100 gMat & Bak Smör
1 dlMjölk
2 dlStrösocker
1 mskVaniljsocker
1 stCitron - Eko
2 stÄgg
1 krmSalt Fint
0,5 mskFlorsocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret, ställ åt sidan och häll i mjölken. Låt svalna lite.

3

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

4

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke.

5

Vänd ner smöret i mjölblandningen och blanda försiktigt. Tillsätt citronzest från 1 citron och 1 msk citronjuice och blanda.

6

Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt kakan svalna och sila över florsocker innan servering.

Fotograf: Andrea Klintbjer

Bild:

Andrea Klintbjer