Citron och örtbiffar med potatissallad
Mari Bergman

Citron och örtbiffar med potatissallad

1 tEnkelt
487,30 kr
8 portioner38,81 kr per portion
Saftiga och goda veganska biffar smaksatt med örter och citron tillsammans med en klassisk potatissallad med goda primörer. Använd formbar sojafärs. Servera som en huvudrätt eller en del på påskbuffén.

Citron och örtbiffar
1 mskGrönsaksbuljong Eko
2 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
850 gSojafärs
1 mskDijonsenap
0,5 stDill - färsk
1 stGul lök
1 stCitron - Eko
1 tskSalt Fint
Potatissallad
1 kgDelikatesspotatis
1 stDill - färsk
200 gRädisor
1 stGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar
65 gRuccolasallat
3 mskOlivolja
300 gSugarsnaps
1 stCitron - Eko
1 stFänkål Färsk
1 tskSirap Agave
Instruktioner
1

Citron och örtbiffar: Lägg den formbara sojafärsen i en stor bunke och låt tina helt.

2

Potatissallad: Skala och koka potatisen.

3

Skölj och dela sugarsnapsen på längden. Skölj och skär rädisorna i kvartar. Strimla fänkålen tunt. Skölj och finhacka dill och gräslök. Blanda i en bunke och ställ åt sidan.

4

Citron och örtbiffar: Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja och tillsätt till den tinade färsen.

5

Skala och finhacka persilja och dill och tillsätt till färsen. Tillsätt rivet citronskal, 1 msk citronsaft, dijonsenap, grönsaksbuljong, salt och peppar. Blanda om ordentligt så att alla kryddor fördelas. Forma 12-14 biffar med vattensköljda händer.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min/sida så att de får fin gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de steka klart i ca 5 min.

7

Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna. Skär sedan potatisen i klyftor och tillsätt till salladen. Tillsätt ruccola, olivolja, citronsaft och honung. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

8

Servera biffarna med potatissalladen.

Bild:

Nurlan Emir