Pinsa med salami och oliver

Pinsa med salami och oliver

30 minEnkelt
259,60 kr
4 portioner33,81 kr per portion
Toppa pinsan med dina favoriter och servera. Här har vi valt en klassiskt italiensk variant med salami och oliver.

1 stBasilika - färsk
100 gGröna oliver
100 gBuffelmozzarella
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 stFärdiga pizzabottnar
80 gSalami Delikatess
Tomatsås
0,5 stBasilika - färsk
400 gKrossade Tomater
2 mskTomatpuré
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlRiven Parmesanost
Instruktioner
1

Lägg krossade tomater i en tät sil och låt juicen rinna av.

2

Mixa tomater, vitlök, tomatpuré och parmesan till en slät sås. Rör ner hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.

3

Toppa pinsan med tomatsås och mozzarella.

4

Grädda i 250 grader, gärna på pizzasten, i 5-7 minuter eller tills brödet och osten fått fin färg.

5

Toppa med salami, oliver och basilika.

6

Ringla en fruktig olivolja över pinsan innan servering.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta