Snittar och tilltugg för 10 personer

Snittar och tilltugg för 10 personer

1 t 30 minEnkelt
831,40 kr
10 portioner57,72 kr per portion
Duka upp till mingel med snittar och bubblig dryck! Klicka hem vårt mingelpaket för 10 personer. Rätter som ingår är; gurksnittar med kallrökt lax, laxrullar med pepparrot, fyllda parmaknyten, camembert med salta nötter och minispett med tomat och mozzarella. Se alla tillhörande recept här

Kryddor och smaksättare
3 krmFlingsalt
2,5 krmSvartpeppar Malen
1 mskHonung Flytande
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
Frukt och grönt
1 stBasilika - färsk
65 gRuccolasallat
1 stPepparrot Färsk
2 stLime
250 gKörsbärstomater
1 stMynta - färsk
2 stGurka
1 stGräslök - färsk
Övrigt
10 stGrillpinnar
100 gFurikake
400 mlKokosmjölk
55 gCashewnötter Saltade
1 stTandpetare
140 gSoltorkade Tomater
Dryck
750 mlCider Äpple
750 mlLemonad Blodapelsin
Ost och mejeri
300 gFärskost Naturell
150 gMinimozzarella
3 dlYoghurt Naturell
250 gCamembertost
Kött, fisk och skaldjur
120 gProsciutto
170 gRäkor i Lake
200 gLax Kallrökt
Instruktioner
1

Soppan går utmärkt att göra en dag i förväg. Förvara i kylen tills det är dags för servering. Även räkorna och gurkan till spetten kan förberedas och förvaras i kylen.

2

Fyllningen till parmaknytena går utmärkt att göra i förväg och förvara i kylen.

3

Laxrullarna går även de att göra dagen innan servering. Gör pepparrotskrämen och bred på laxen. Rulla ihop till en rulle, plasta in och lägg i kylen. Vid servering, rulla laxrullen i furikake sesamfröblandningen och skär upp rullen i bitar.

Vid servering:

4

Gör minispetten med tomat, mozzarella och basilika enligt receptet.

5

Gör klart laxrullarna enligt receptet.

6

Gör klart parmaknytena enligt receptet.

7

Lägg upp camembertosten med nötter enligt receptet.

8

Trä räkor och gurka på spett. Häll upp soppan i glas. Servera enligt receptet.

9

Duka upp alla snittar, tilltugg och bubblande dryck och njut av ett härligt mingel!

<a href="https://www.mathem.se/artikel/mingelfest">Se alla tillhörande recept här</a>

Lycka till!

Recept och text: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir