Snabb citroncheesecake i glas med jordgubbar
Carina Hejde

Snabb citroncheesecake i glas med jordgubbar

10 minEnkelt
133,70 kr
4 portioner14,27 kr per portion
En enkel cheesecake med färskostkräm, lemoncurd, digestivekex och färska jordgubbar som du svänger ihop på bara 10 min. Perfekt att servera som efterrätt eller till kalaset.

Färskostkräm
1,5 dlVispgrädde
1 dlLemon Curd
0,75 dlFlorsocker
1 tskVanillinsocker
200 gFärskost Naturell
Montering
4 mskLemon Curd
250 gJordgubbar Färska
150 gDigestive original
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Färskostkräm: Vispa ihop färskost, grädde, vaniljsocker och florsocker till en fluffig kräm. Vänd ner lemoncurd försiktigt med en slickepott.

2

Krossa digestivekexen grovt. Fördela två tredjedelar krossade digestivekex i botten av fyra glas. Fördela färskostkrämen och klickar av lemoncurd i glasen. Toppa med färska jordgubbar och resten av de krossade digestivekexen. Dekorera med myntablad och servera!

Bild:

Nurlan Emir