Snittar med rostad potatis, matjessill & brynt smör
Abba

Snittar med rostad potatis, matjessill & brynt smör

30 minEnkelt
188,75 kr
6 portioner13,35 kr per portion
Små goda munsbitar som går att variera hur mycket som helst, både i antal, storlek och smak. Dessa snittar med matjesill serverar vi gärna till förrätt eller på buffébordet.

0,5 stDill - färsk
400 gFärskpotatis
1 tskFlingsalt
3 mskPepparrot Färsk
0,5 stBaguette
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskOlivolja
400 gMatjessill
50 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Dela potatisen i 1-2cm skivor och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt och rosta sedan potatisen i ca 20 min, tills den fått fin gyllene färg.

3

Då potatisen börjat få fin färg är det dags att rosta baguetteskivorna. Skär baguetten i ca 1/2 cm tjocka skivor. Rosta brödskivorna i en panna med olivolja tills de får fin färg.

4

Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt.

5

Montera snitten med en skiva baguette längst ned, följt av en rostad potatis, Abba Matjes och en klick crème fraiche. Toppa med dill, riven pepparrot och ringla över brynt smör.