Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd
Mia Troberg

Sashimi med ingefära, lime och chili på salladsbädd

30 minEnkelt
596,45 kr
4 portioner67,91 kr per portion
En vacker och fräsch sallad som imponerar på gästerna men är superenkel att göra. Använd laxfilé utan skinn och ben och gärna rostade sesamfrön.

Sallad
2 dlQuinoa
2 stVanliga morötter
1 mskSesamfrö
4 stSalladslök
1 stGurka
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskRisvinäger
0,5 stLime
0,5 stKoriander - färsk
1 tskRapsolja
1 krmSalt Fint
2 tskSesamolja
500 gFärsk laxfilé
2 mskSesamfrö
0,5 stLime
1 mskFärsk ingefära
2 tskJapansk soja
0,5 stChilipeppar Röd
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skär laxen i 1 cm stora kuber och lägg i en skål. Skala och riv ingefäran. Hacka chilin fint. Tillsätt ingefära, chili, pressa över limesaft, sesamolja, olivolja, soja och sesamfrön och blanda runt. Låt stå i kylen i en kvart.

2

Koka quinoan.

3

Dressing: Blanda risvinäger, rapsolja och lime. Smaksätt med salt, peppar och hackad koriander.

4

Skär löken och gurkan i tunna skivor och hacka morötterna fint. Blanda ihop i en skål med quinoan och lägg på laxen. Strö över sesamfrön.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 416,4

Protein (g) 26,5

Fett (g) 28,2

Kolhydrater (g) 13,4

Bild:

Linnea Swärd