Jennie Walldéns fish taco
Jennie Walldén

Jennie Walldéns fish taco

45 minEnkelt
596,45 kr
4 portioner94,58 kr per portion
Att använda sig av olika sorters fisk till tacomiddagen har verkligen blivit poppis de senaste åren och vi förstår verkligen varför, det är så otroligt gott! Prova denna fräscha variant, signerad Jennie Walldén. Tips! Tina gärna mangon i kylen över natten.

Guacamole
2 stAvokado
1 stTomater
1 krmSalt Fint
0,5 stLime
1 klyftaVitlök Vanlig
Fisk
1 mskRapsolja
2 stÄgg
4 mskVetemjöl
600 gTorskfilé Färsk
1 krmSalt Fint
150 gPanko
Till servering
320 gTortilla Wrap
300 gMango Fryst
Syrlig kålsallad
300 gVitkål
1 stChilipeppar Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stLime
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
3 mskRapsolja
0,5 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Till servering: Tina mangon och lägg i en skål.

2

Syrlig kålsallad: Strimla kålen tunt. Kärna ur chilin och skiva den tunt. Skala och skiva löken tunt. Skölj och finhacka koriander och skala och riv vitlök. Lägg alla grönsaker i en bunke och tillsätt limeskal, limesaft och olja. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

3

Guacamole: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Mosa samman med en gaffel. Kärna ur tomaten och hacka fint. Skala och riv vitlöken. Blanda tomat och vitlök med avokadomoset och tillsätt limesaft. Smaka av med salt.

4

Fisk: Skär torsken i kuber. Salta efter smak och vänd sedan torskbitarna i mjölet.

5

Vispa upp äggen och vänd fiskbitarna i äggen och till sist i ströbrödet. Stek fisken i olja tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera den stekta fisken med kålsallad, mango och guacamole i tortillabröd.

Näringsvärde: 799 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 82 g kolhydrater

Bild:

Magnus Skoglöf