Asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar och lime
Mari Bergman

Asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar och lime

20 minEnkelt
216,20 kr
2 portioner38,62 kr per portion
En lättlagad gryta som serveras med shiratakinudlar. Shirataki är tunna japanska nudlar som till största del består av vatten och glukomannan (ett vattenlösligt kostfiber), vilket ger nudlarna ett mycket lågt kolhydrats- och kaloriinnehåll. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kycklingfärsgryta
1 krmSalt Fint
0,5 stChilipeppar Röd
0,5 stLime
1 mskFärsk ingefära
300 gKycklingfärs
0,5 stPurjolök
0,5 mskFisksås - Asiatisk
0,5 mskRapsolja
150 mlKokosgrädde
0,5 dlVatten
0,5 mskJapansk soja
1 klyftaVitlök Vanlig
65 gFärsk bladspenat
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
0,5 stLime
200 gShiratakinudlar
Instruktioner
1

Kycklingfärsgryta: Finhacka purjolöken och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chili.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen genomstekt. Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili och fräs ytterligare tills löken har mjuknat.

3

Tillsätt fisksås, soja, kokosgrädde och vatten och låt puttra i 5 min. Tillsätt spenat och limesaft. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Koka upp vatten till nudlarna. Värm nudlarna 30 sek. Sila av vattnet och lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar. Servera med en limeklyfta.

Näringsvärde: 497 kcal, 33 g protein, 32 g fett, 14 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir