Kycklingstroganoff
Mari Bergman

Kycklingstroganoff

30 minEnkelt
134,80 kr
4 portioner30,21 kr per portion
Snabblagad stroganoff med kyckling som baseras på endast fem huvudingredienser. Perfekt att laga när tiden är knapp. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
2 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskDijonsenap
2 mskKycklingfond
Köp hem
550 gKyckling Tärnad
1 stGul lök
2,5 dlVispgrädde
390 gPasserade Tomater
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den tärnade kycklingen så att den får fin stekyta. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 2 min.

3

Krydda med lite salt och svartpeppar efter smak. Tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning i 30 sek.

4

Tillsätt passerade tomater, grädde, dijonsenap och kycklingfond. Låt kycklingstroganoffen puttra på medelvärme i 20 min.

5

Finhacka basilika och tillsätt i stroganoffen vid servering.

6

Servera kycklingstroganoffen med ris och gärna en god sallad.

Bild:

Nurlan Emir