Matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök & brynt smör
Abba

Matjestallrik med färskpotatis, dill, rödlök & brynt smör

20 minEnkelt
155,75 kr
6 portioner17,33 kr per portion
En klassisk matjestallrik färskpotatis, ägghalvor, brynt smör och créme fraiche. Som pricken över i:et toppas den med smakrik rödlök och dill.

1 dlCreme Fraiche Naturell
6 stÄgg
1 stRödlök
800 gFärskpotatis
100 gMat & Bak Smör
400 gMatjessill
1 stDill - färsk
Instruktioner
1

Koka potatisen, koktid beroende på storlek på potatis, men runt 18-20 min. Låt svalna.

2

Koka äggen ca 6 min och låt svalna. Äggen ska vara krämiga i mitten.

3

Lägg upp sillen på ett fat.

4

Skala och dela äggen i två delar och lägg upp på fatet tillsammans med den kokta potatisen.

5

Hacka rödlök och strö över tallriken.

6

Klicka ut crème fraichen på tallrikarna efter smak och tycke.

7

Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt. Häll det brynta smöret över sillen.

8

Toppa med dill och njut!