Snabba jordnötsnudlar
Mari Bergman

Snabba jordnötsnudlar

20 minEnkelt
250,60 kr
4 portioner14,10 kr per portion
Laga krämiga nudlar i en och samma panna. Snabbt, smidigt och minimalt med disk. I detta recept använder vi snabbnudlar/ramennudlar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 tskChiliflakes
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskJapansk soja
2 tskHonung Flytande
0,5 tskIngefära Malen
1 dlVatten
1 mskRapsolja
Köp hem
75 gJordnötssmör, (4 msk)
400 mlKokosmjölk
170 gNudlar
30 gSalladslök
75 gRaw slaw
Instruktioner
1

Skala och riv vitlök. Fräs vitlöken i olja i en kastrull eller djup stekpanna. Tillsätt chiliflakes, torkad ingefära, jordnötssmör, kokosmjölk, soja, honung och vatten och låt det koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 5 min.

2

Tillsätt nudlarna (ej den medföljande kryddpåsen) och låt nudlarna koka färdigt i såsen. Vänd på nudlarna efter 5 minuter om inte nudlarna täcks helt av såsen.

3

Tillsätt kålmixen när nudlarna är färdigkokta och blanda samman.

4

Lägg upp jordnötsnudlarna på tallrikar och toppa med strimlad salladslök.

Bild:

Susanna Blåvarg