Chokladbräck med jordnötssmör och flingsalt
Carina Hejde

Chokladbräck med jordnötssmör och flingsalt

15 minEnkelt
98,85 kr
1 portion28,90 kr per portion
Superenkelt godis att göra till påsk eller till kalaset.

1 stBakplåtspapper
100 gMörk chokladkaka
0,5 tskFlingsalt
1 tskStrössel
2 mskJordnötssmör
Instruktioner
1

Lägg bakplåtspapper i en form (ca 15x20 cm).

2

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.

3

Värm upp jordnötssmöret i en annan skål i vattenbadet.

4

Häll chokladen i formen. Ta en liten sked och fördela det varma jordnötssmöret i små klickar ovanpå chokladen. Dra i klickarna med en tandpetare eller grillpinne och skapa på så sätt mönster av jordnötssmöret i chokladen.

5

Strö Flingsalt och strössel över chokladen och låt chokladen stelna helt i kylen.

6

Bryt chokladen i bitar och servera!

Recept & styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir