Vit chokladkladdkaka
Fridah Johansson

Vit chokladkladdkaka

40 minEnkelt
163,30 kr
1 portion76,27 kr per portion
En twist på den klassiska kladdkakan är kladdkaka gjord med vit choklad. En fantastiskt god efterrätt som gifter sig väl med friska, syrliga bär så som hallon och björnbär. Garanterat en efterrätt som går hem hos både stora som små!

Tillbehör
2 tskFlorsocker
70 gHallon Färska, (1 dl)
3 dlVispgrädde
70 gBjörnbär, (1 dl)
Vit chokladkladdkaka
2 dlStrösocker
1 krmSalt Fint
1 tskVaniljsocker
2 dlVetemjöl
100 gChokladkaka Vit
2 stÄgg
150 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och ställ åt sidan, låt svalna lite.

3

Smält den vita chokladen över ett vattenbad.

4

Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Knäck i äggen och blanda.

5

Tillsätt det smälta smöret och chokladen, blanda till en smet.

6

Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills kakan känns lagom kladdig. Ta ut kakan och låt den svalna innan servering.

7

Pudra över florsocker och servera gärna med färska bär och vispad grädde.

Bild:

Andrea Klintbjer