Grönkålssallad med apelsin, hjortron och pistagenötter
Mari Bergman

Grönkålssallad med apelsin, hjortron och pistagenötter

30 minEnkelt
319,55 kr
8 portioner18,22 kr per portion
Vacker sallad med juliga smaker av grönkål, rödkål, apelsin och hjortron. Tips! Tina gärna hjortronen i kylen över natten.

Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
50 gHjortron Fryst
0,5 stChilipeppar Röd
1 stCitron
3 krmFlingsalt
2 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 stApelsin
Grönkålssallad
2 stApelsin
1 krmFlingsalt
300 gRödkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPersilja - färsk
200 gGrönkål
100 gHjortron Fryst
100 gPistagenötter
Instruktioner
1

Dressing: Finhacka chilin. Mixa chili, tinade hjortron, apelsinsaft, olja, honung, salt och peppar till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med citronsaft.

2

Grönkålssallad: Skölj grönkålen och repa av bladen från stammen. Strimla rödkålen tunt med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Grovhacka persiljan. Lägg grönkål, rödkål och persilja i en stor skål och tillsätt dressingen. Massera in dressingen ordentligt i salladen med hjälp av händerna.

3

Skala apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer. Skala pistagenötterna.

4

Lägg upp salladen på ett vackert fat och toppa med apelsinfiléer, skalade pistagenötter och tinade hjortron. Strö över lite flingsalt och svartpeppa och servera.

Bild:

Roland Persson