Kycklingspett med dragonmajonnäs
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Kycklingspett med dragonmajonnäs

1 tEnkelt
227,85 kr
8 portioner24,01 kr per portion
Både barn och vuxna brukar gilla mat på pinne, och de här örtdoftande kycklingspetten kommer utan tvekan att bli en ny favorit. Doppa bitarna i en läcker dragonmajonnäs när de är färdiga - så gott!

Dragonmajonnäs
2 tskDragon - torkad
0,5 mskÄppelcidervinäger
2 krmSalt Fint
3 dlMajonnäs
1 krmSvartpeppar Malen
Kycklingspett
2 tskTimjan - torkad
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stGrillpinnar
3 krmSvartpeppar Malen
2 tskRosmarin - torkad
900 gKycklinglårfile Färsk
Instruktioner
1

Majonnäs: Blanda ihop majonnäs, dragon, äppelcidervinäger, salt och peppar i en skål.

2

Spett: Tärna kycklingen och lägg i en bunke. Tillsätt olja, timjan, rosmarin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt kycklingen marinera i 20 min.

3

Trä kycklingen på blötlagda spett. Stek/grilla spetten på medelvärme i ca 10 min runt om.

4

Servera kycklingspetten med dragonmajonnäsen.

Bild:

Nurlan Emir