Kladdkaka med toscatäcke

Kladdkaka med toscatäcke

30 minEnkelt
260,70 kr
1 portion146,59 kr per portion
Sugen på att variera kladdkakan? Släng på lite seg toscatopping av kokos så finns det goda chanser att dina söndagsfikagäster kommer tillbaka. Fairtrade-märkta ingredienser gör skillnad för odlare. I den här kladdkakan har vi använt Fairtrade-märkt choklad, socker och kokos. Kakao, rörsocker och kokosnötter är råvaror som ofta odlas i länder med utbredd fattigdom. Med Fairtrade får den som odlat råvaran bättre villkor och försörjning. Läs mer på Fairtrade.se.

Kokostosca
1 dlSirap Ljus
2 dlStrösocker
4 dlRiven kokos
1,5 dlVispgrädde
60 gMat & Bak Smör
Kladdkaka
2 dlRåsocker Strö
200 gMörk chokladkaka
4 stÄgg
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°.

2

Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smöra kanten.

3

Smält smöret i en kastrull och ta från värmen.

4

Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör tills chokladen smält.

5

Rör ihop socker och ägg och blanda ordentligt med chokladsmeten.

6

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15 min.

Kokostosca:

7

Koka ihop allt utom kokosflingor i ca 3 min.

8

Rör ner kokosflingorna.

9

Ta ut kakan och häll toscasmeten över chokladkakan. Grädda kakan igen mitt i ugnen tills kokostoscan får en gyllenbrun färg, ca 10 min.

10

Låt kakan svalna och ställ i kyl i minst 2 timmar, gärna över natten.

11

Servera med vispad grädde.