Asiatiska vegobullar i jordnötssås med äggnudlar
Mari Bergman

Asiatiska vegobullar i jordnötssås med äggnudlar

30 minEnkelt
400,40 kr
4 portioner40,25 kr per portion
Vegetarisk middag med vegobullar på sojafärs som serveras med smakrik jordnötssås, nudlar och krispig råkostsallad.

Tillbehör
300 gRaw slaw
2 tskRapsolja
1 krmSalt Fint
300 gÄggnudlar
0,5 stLime
0,5 stPersilja - färsk
Jordnötssås
100 gJordnötssmör
1 tskHonung Flytande
2 mskJapansk soja
3 dlKokosmjölk
0,5 stLime
1 krmSalt Fint
3 tskRöd Currypasta
1 tskFärsk ingefära
2 tskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
Vegobullar
1 tskSalt Fint
0,5 mskRapsolja
650 gSojafärs
1,5 mskJapansk soja
3 tskRöd Currypasta
0,5 dlKokosmjölk
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Vegobullar: Blanda tinad sojafärs med kokosmjölk, riven vitlök, soja, röd curry och salt. Forma bollar och lägg på en tallrik. Bryn vegobullarna i olja i en varm stekpanna så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur vegobullarna ur stekpannan och lägg åt sidan.

2

Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs vitlök och ingefära utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, röd curry, soja och honung. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.

3

Smaka av såsen med limesaft och salt. Lägg ner vegobullarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5-7 min.

4

Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

5

Blanda raw slaw med olja och limesaft. Smaka av med salt.

6

Finhacka persiljan och strö över köttbullarna i såsen.

7

Servera vegobullarna i jordnötssås med nudlar och raw slaw vid sidan om.

8

Näringsvärde: 984 kcal, 49 g protein, 48 g fett, 80 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir