Västerbottenspaj med frisk räk- och äppelröra
Mari Bergman

Västerbottenspaj med frisk räk- och äppelröra

1 tEnkelt
280,10 kr
4 portioner30,16 kr per portion
En smarrig och enkel västerbottenpaj som passar till alla tillställningar. Perfekt som bufférätt till midsommar eller kräftskivan!

Fyllning
4 stÄgg
75 gRiven Västerbottensost
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVispgrädde
400 gPotatis Fast
3 dlMellanmjölk
0,5 tskSalt Fint
Pajdeg
3 dlVetemjöl
1 mskVatten
125 gMat & Bak Smör
Räk- och äppelröra
1 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt Fint
1 stCitron
1 stÄpple Golden Delicius
170 gRäkor i Lake
0,5 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och koka potatis om du inte redan har färdigkokt och låt svalna.

2

Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.

3

Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke. Skär den kalla kokta potatisen i 1 cm tjocka skivor. Fördela potatisen jämt över pajbotten och häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen ca 20-30 min beroende på ugn.

4

Räk- och äppelröra: Sila av räkspadet. Skala och tärna äpplet fint. Skölj och finhacka gräslöken och tvätta och riv citronskalet av en halv citron. Blanda räkorna med äppeltärningar, gräslök, citronskal och 1 tsk citronsaft och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Servera pajen med räk- och äppelröran.

Näringsvärde: Kcal: 603 Fett: 29 g Protein: 29 g Kolhydrater: 59 g

Bild:

Andreas Engvall