Systrarna von Sydows rimmade kyckling med örtsås
Ebba Kleberg von Sydow och Amy von Sydow Green

Systrarna von Sydows rimmade kyckling med örtsås

5 tEnkelt
364,20 kr
10 portioner13,24 kr per portion
Den absolut idealiska bufférätten. En klassiker. Förbereds till hundra procent dagen innan!

Örtsås
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskDijonsenap
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
4 dlÄkta Majonnäs
1 dlBasilika - färsk
1 dlDill - färsk
2 tskHonung Flytande
3 mskVatten
1 mskVitvinsvinäger
1 krmChilipulver
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 kgFärsk kycklingfilé
1 stGul lök
2 lVatten
2 stLagerblad
1 mskSvartpeppar Hel
Saltlag
2 mskStrösocker
1 dlSalt Fint
5 dlVatten
Instruktioner
1

Blanda saltlagen i en bunke tills saltet löses upp. Lägg hela kycklingfiléer i den kalla lagen och låt stå i kylen 4–5 timmar.

2

Häll bort lagen och koka filéerna i osaltat vatten med delad lök, 10 st svartpepparkorn och kryddor i 15–20 minuter.

3

Låt kallna snabbt i spadet, sätt gärna ned kastrullen i kallt vatten. Förvara filéerna i lagen så att de håller sig saftiga till servering.

4

Gör örtsåsen: Mixa örter, vatten och vinäger.

5

Lägg dijonsenap, majonnäs och crème fraiche i en bunke. Vispa ner örtblandningen. Smaka av med honung, salt och peppar.

6

Ta upp filéerna ur lagen, skiva och krydda lite extra med svartpeppar, chilipulver och citronskal. Skeda över örtsåsen och dekorera med örtblad.

Bild:

Ulrika Ekblom