Strömming med sydfransk potatissallad

Strömming med sydfransk potatissallad

30 minEnkelt
306,40 kr
4 portioner25,49 kr per portion
Den svenska strömmingen får här färg och smak av grönsaker, kapris, och oliver som påminner om det provensalska köket. Recept från DN/Allt om Mat, 2014-09-02.

Provensalsk potatissallad
500 gPotatis
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stRöd Paprika
1 stGul lök
3 stVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar
1 stCitron
1 dlSvarta oliver
2 mskKapris
1 stHuvudsallat
Strömming
1 klyftaVitlök Färsk
2 mskOlivolja
500 gStrömmingsfile Färsk
1 tskFärsk timjan
1 tskFlingsalt
Garnering
1 mskKörvel - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj strömmingen och torka den torr med hushållspapper. Halvera filéerna längs ryggen och ta bort ryggfenan. Lägg dem efter hand på en plåt med skinnsidan upp.

2

Pensla strömmingen med olja. Skala och hacka vitlöksklyftan och strö över den, timjan, och flingsalt över strömmingen.

3

Skala och skär potatisen i 1 cm stora bitar. Stek potatisen i olja ca 5 minuter; rör om då och då. Skala och skiva löken. Blanda löken med potatisen och stek ytterligare 5 minuter.

4

Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Vänd ned paprika, tomat, kapris, citronskal, och oliver i pannan. Krydda med salt och peppar.

5

Tillaga strömmingen mitt i ugnen ca 5 minuter. Lägg salladsbladen på botten av ett fat. Lägg på potatissallad och strömming. Garnera med körvel och servera.

Näringsvärde/portion: ca 450 kcal, 26g fett, 24g protein, 26g kolhydrater.