Smarriga kolor
Mika Mårtensdotter

Smarriga kolor

45 minEnkelt
90,90 kr
1 portion23,77 kr per portion
Vad vore julen och advent utan en riktig god julkola? Spetsa till den klassiska kolan vid julbaket genom att tillsätta någon av våra fem läckra smaksättningar så får du ett riktigt göttgigt julgodis.

2 dlVispgrädde
100 gMat & Bak Smör
1 dlSirap Ljus
3 dlStrösocker
1,5 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Börja med att smälta smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2

Tillsätt vispgrädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka upp smeten och sänk sedan värmen något.

3

Låt smeten koka utan lock och rör om hela tiden. Koka mellan 15 och 30 minuter tills kolan tjocknat. Använd dig utav kulprovet eller en termometer för att veta när kolan är klar.

4

Tillsätt nu någon av smaksättningarna om du vill. Häll sedan upp kolasmeten i en form som är ca 30 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

5

Låt kolan svalna. Skär kolan i bitar och slå in dem i smörgåspapper. Förvara dem kallt.

Bild:

Sanna Livijn Wexell