Saffransdoftande pumpasoppa med ingefära
Mari Bergman

Saffransdoftande pumpasoppa med ingefära

30 minEnkelt
204,50 kr
4 portioner28,57 kr per portion
En färgstark soppa som passar alldeles utmärkt vid Halloween.

Soppa
1 gSaffran
400 gPotatis Fast
1 stApelsin
3 mskGrönsaksbuljong
1 stButternutpumpa
1 tskHonung
1 mskFärsk ingefära
1 tskVitvinsvinäger
1 dlRöda Linser Torkade
4 klyftaVitlök Vanlig
0,25 stChilipeppar Röd
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
1 lVatten
Topping
1 stFetaost
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.

2

Skala och tärna pumpa och potatis.

3

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, pumpa och potatis under omrörning utan att det tar färg. Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund. Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

4

Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från apelsinen.

5

Toppa soppan med ett paket smulad fetaost och hackad persilja.

Bild:

Susanna Livijn Wexell