Saffran- och kokosgryta med lax
Mari Bergman

Saffran- och kokosgryta med lax

30 minEnkelt
330,45 kr
4 portioner40,82 kr per portion
Snabblagad fiskgryta med smak av saffran och kokosmjölk.

Tillbehör
1 stBaguette
Gryta
2 dlVatten
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
0,5 gSaffran
0,5 stLime
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
500 gLaxfilé
2 mskOlivolja
400 gKokosmjölk
1 stGrönsaksbuljong
1 stZucchini
125 gKörsbärstomater Eko
250 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gryta: Skala och finhacka lök och vitlöken. Skala och tärna morötterna.

3

Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg. Tillsätt morötter och saffran och fräs under omrörning ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong och låt grytan puttra på medelvärme under lock ca 10 min.

4

Skölj och tärna zucchini, skölj och halvera tomaterna och skär varje laxbit i 4 delar.

5

Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

6

Gryta: Tillsätt zucchini, tomater, och laxbitar till grytan och smaka av med limesaft, salt och peppar. Låt grytan sjuda på svag värme 2-3 minuter eller tills laxen känns klar.

Servera grytan tillsammans med varmt bröd.

Näringsvärde: Kcal: 756 Fett: 47 g Protein: 34 g Kolhydrater: 46 g

Bild:

Susanna Livijn Wexell