Rispappersrullar med grönsaksstavar och ingefärsdipp
Mari Berman

Rispappersrullar med grönsaksstavar och ingefärsdipp

30 minEnkelt
570,20 kr
4 portioner60,58 kr per portion
Plockmat a la Raw food!

Ingefärsdipp
1 stLime
0,2 stChilifrukter
2 mskSesamolja
0,5 stKoriander - färsk
1 dlShoyu
1 mskSirap Agave
1 mskFärsk ingefära
Topping
11 gSjögräsark
1 stFurikake
100 gÄrtskott
1 stRöd Paprika
1 stAvokado
0,25 stAnanas Färsk
8 stRispapper
1 stVanliga morötter
1 stRättika
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Mixa ihop alla ingredienser till dippen och häll upp i små skålar till var och en.

2

Skala morot, rättika, ananas och avokado. Skölj gurka och paprika. Skär ca 7 cm långa tunna strimlor av grönsakerna och frukten.

3

Värm vatten i en kastrull så att vattnet precis är så ljummet att du fortfarande kan känna med händerna utan att det är för varmt. Häll upp det i en vid form. Doppa ner ett rispapper i taget i det ljumma vattnet i ca 20- 30 sek, släpp inte taget om det utan håll pappret med båda händerna lite försiktigt i ena kanten. Ta sedan upp det försiktigt och lägg ut platt på en fuktad handduk. Lägg frukt, grönsaksstavar och några ärtskott i mitten på risbladet så att hälften sticker upp. Vik sedan ihop till rullar.

4

Skär noriblad i remsor och vira runt varje rispappersrulle. Lägg upp rullarna på ett fat och strö över furikake.

Servera med ingefärsdippen.

Bild:

Linnea Swärd