Renskavskebab med vitlökssås och sallad
Mari Bergman

Renskavskebab med vitlökssås och sallad

30 minEnkelt
264,50 kr
4 portioner36,88 kr per portion
Renskavskebab med grönsaker i tunnbröd är en snabblagad och smakrik rätt. Vid provlagningen testade vi 3 olika sorters bröd till renskavskebaben och rösterna föll på tunnbrödet, vilket vi tyckte var både godast och roligaste alternativet till renskav.

Renskav
1 tskSambal Oelek
2 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
480 gRenskav
2 tskKinesisk soja
1 mskMat & Bak Smör
0,5 stPurjolök
0,5 tskSalt Fint
Vitlökssås
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
2 krmSalt Fint
Övrigt
250 gMjukt tunnbröd
Sallad
70 gRuccolasallat
1 stRödlök
0,5 stGurka
200 gVanliga Tomater
Instruktioner
1

Renskav: Skala och finhacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken.

2

Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör. Stek löken tillsammans med renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Krydda med soja, sambal och smaka av med salt och peppar när köttet har fått fin färg.

3

Vitlökssås: Blanda yoghurten med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj tomat, gurka och ruccola. Skiva tomaterna och gurkan. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg upp allting på ett fat.

5

Värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader om du vill och fyll dem sedan med renskav, vitlökssås och sallad.

Näringsvärde: 487 KCAL 32g Protein 19g Fett 43g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd