Pecannötpaj på Hannahs vis

Pecannötpaj på Hannahs vis

1 t 30 minEnkelt
260,70 kr
4 portioner35,00 kr per portion
Pecannötpaj på Hannahs vis

Fyllningen
1 lVaniljglass
1,5 dlMuscovadosocker
200 gPecannötter
2 mskVetemjöl
3 dlSirap Ljus
1 tskVaniljsocker
125 gMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
2 stÄgg
Pajdeg
3 dlVetemjöl
1 krmSalt Fint
125 gMat & Bak Smör
3 mskVatten
Instruktioner
1

Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt. Arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 - 24 cm ) Förgrädda i ca 10 minuter.

Under tiden gör du fyllningen. Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Vispa ägget och vaniljsockret lätt. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.

Häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet - och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.

Servera med en god gräddglass.