Pasta med ärtpesto och bacon

Pasta med ärtpesto och bacon

20 minEnkelt
200,60 kr
4 portioner29,83 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v29)En försvenskad variant av Italienarnas pasta med pesto och parmaskinka!

Till servering
250 gMozzarellaost
400 gTortiglioni
70 gFärsk bladspenat
140 gBacon Skivat
Ärtpesto
2 klyftaVitlök Vanlig
450 gGröna Ärtor Frysta
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
50 gRiven Parmesanost
1 dlOlivolja
Instruktioner
1

Koka ärtorna enligt förpackningens anvisningar. Mixa 3 dl av de kokta ärtorna med pressade vitlöksklyftor, riven parmesanost och olivolja, lite i taget och till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

Skär eller klipp baconskivorna i mindre bitar och stek knapriga i en stekpanna utan fett. Låt dem rinna av på lite hushållspapper.

Häll av pastan och blanda med ärtpeston i en stor skål. Smaka ev. av med mer salt och peppar. Tillsätt de resterande ärtorna och riv ner mozzarellaostarna i mindre bitar. Vänd ner spenatbladen och garnera med knaperstekt bacon.

INFO! De känns ibland så vanliga att vi nästan glömmer hur fantastiska de är, men gröna ärtor är både gott och nyttigt! Ärtorna innehåller rejält med fibrer samtidigt som de är en av de mest proteinrika i växtriket. Dessutom förser de vårt blod med järn, som behövs för att transportera ut syre tilltill kroppens alla muskler. Av ärtor blir du både mätt och pigg!