Örtmarinerade lammracks

Örtmarinerade lammracks

45 minEnkelt
830,85 kr
6 portioner132,56 kr per portion
Lamm är en del av påsken för många familjer. Helstekt, grillat eller marinerade lammracks, alla har vi vår favorit. I detta receptet har vi valt att ta lammracks men det går lika bra med lammfilé.

1 stCitron
1 mskOlivolja
1 stRosmarin - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 dlStröbröd
100 gMat & Bak Smör
1 mskFlingsalt
1,3 kgLammracks
1 stBladpersilja - färsk
Instruktioner
1

Mixa persilja, rosmarin, citronskal, skalad vitlök, flingsalt, svartpeppar och smör i en matberedare till en jämn smet. Rör ner ströbrödet och bred på lammracksen.

2

Grilla racksen i mitten av ugnen, 175 grader, 15-20 minuter, eller till önskad innertemperatur 55-58 grader. (vid 55 grader är köttet fortfarande rosa.)

Bild:

Ewa K. Andinsson